Akce ekotýmu

Soutěž Zlatý list

V pátek 26. 4. se naše škola zúčastnila již 52.ročníku oblíbené přírodovědné soutěže Zlatý list.

Soutěž je určena maximálně šestičlenným družstvům, která jsou rozdělena do 2 hlídek. Úkolem hlídek je projít všechna stanoviště s úkoly a úkoly splnit – napsat správnou odpověď na otázku nebo vybrat z nabízených možností správnou odpověď. Úkoly jsou z různých oborů – např. ekologie, zoologie, botaniky... Součástí soutěže je také poznávání přírodnin – vybraných zástupců rostlin a živočichů ať už ve formě reálných exponátů nebo z obrázků.

Soutěž probíhala v Přerově na BIOSU a v přilehlém lesíku, kde byla rozmístěna jednotlivá stanoviště a organismy k poznávání.

Za naši školu soutěžila celkem 3 družstva:

Za mladší kategorii to byla Kristýna Hánečková, Michaela Kahounová a Alexandra Gregovská ze čtvrté třídy a doplnili je spolužáci z páté třídy - Vít Hánečka a Adam Ticháček.

Za starší kategorii to pak byly žákyně sedmého ročníku – Michaela Říhošková, Pavlína Romanová a Tereza Bartoníková.

Za druhé družstvo v kategorii starších pak soutěžila Vendula Říhošková ze sedmé třídy, Anna Hradilová z osmé třídy a doplnila je Karolína Zatloukalová z deváté třídy.

Jelikož bylo přihlášeno velké množství účastníků (přes 90), byly výsledky rozesílány emailem až s týdenním zpožděním.

A tady jsou výsledky našich žáků:

V kategorii mladší získala naše škola krásné 4. místo.

V kategorii starší se našim účastníkům podařilo vybojovat krásné 4. místo v silné konkurencí gymnázií, což je opravdu parádní výsledek!

Naše druhé družstvo se ale také neztratilo, děvčata se v konečném hodnocení umístila na krásném 9. místě ze 16 soutěžních družstev. A i jim se podařilo přeskočit několik družstev z gymnázií!

Na školu nám pak organizátoři dodatečně zaslali ještě diplomy ze soutěže a drobné ceny pro naše účastníky.

Adam Ticháček a Tereza Bartoníková jsou zároveň naši školní Ekotýmáci, takže jsme se zapojili do soutěže i v rámci naší činnosti Ekoškoly.

Všem zúčastněným moc děkuji za zpracování vstupního úkolu a výbornou reprezentaci školy! A také za čas, který věnovali přípravě na soutěž.

Mgr. Veronika Nétková

Výsledková listina mladší

Výsledková listina starší